Güzel Sanatlar Bölümü Ahlat’ı Fotoğrafladı

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Aydın da seçmeli ders olan ‘Uygulamalı Fotoğrafçılık’ dersi kapsamında Ahlat ve Bitlis çevresine teknik bir gezi düzenledi.  Aydın, “Erciyes Üniversitesinde okuyan birçok gencimizi bu Türk ve İslam eserleriyle zengin olan Bitlis ve çevrelerini görmelerini istedim. Bu gençler Kayseri’den daha doğuya geçmeyen arkadaşlarımız. Buraları çok merak ediyorlardı. Hem günü değerlendirelim hem uygulama yapalım, hem teknik gezi düzenleyelim, fotoğraf sanatıyla haşır neşir olsunlar diye, özellikle Selçuklu eserlerini görüp tanısınlar diye böyle bir gezi düzenledik. Öncelikle bu geziyi düzenlememizde yardımcı olan Güzel Sanatlar Bölüm Başkanımıza ve Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne sonsuz teşekkür ediyoruz. Buralar gezilip görülmesi gereken mekanlardır. Hep biz batıda veya İç Anadolu’da; Doğu, Güneydoğu diye biraz ön yargılı yaklaşıyoruz, ama buraları gördüğümüzde çok farklı olduğunu, insanlarının çok sıcakkanlı olduğunu, bölgenin tarihi zenginliğinin çok fazla olduğunu gözlemledik ve çok memnun kaldık” diye konuştu.