BELGESEL SİNEMA EMEK ÖDÜLÜ

Anadolu’da belgesel sinemayı genç yönetmenlere sevdiren Akademisyen / Yönetmen Özcan Gürbüz; Erciyes Üniversitesi’nde Erciyes Film Atölyesinin kuruluşunda yer almış, burada çok sayıda filmin üretilmesine katkı sağlamıştır. Sinema yazarı Burçak Evren’in ifadesiyle Erciyes Belgesel Ekolü’nün ortaya çıkmasına öncülük etmiş, danışmanlığını yaptığı belgesel filmlerle 100’den fazla ödülün alınmasına katkıda bulunmuştur. Erciyes Film Atölyesinde yetiştirdiği öğrenciler Anadolu’nun farklı üniversitelerinde ve kurumlarında kurdukları film atölyeleriyle, belgesel film üretmeye ve öğrenci yetiştirmeye devam etmektedir.
Belgesel sinemanın Anadolu’da yayılmasına ve belgesel sinema alanına yetiştirdiği öğrencilerle katkı yapması nedeniyle 22. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali komitesi tarafından “Belgesel Sinema Emek Ödülü’nün Özcan Gürbüz’e takdim edilmesine karar verilmiştir. (https://www.altinsafran.org/)

16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Safranbolu’da gerçekleştirilen 22. Ulusal Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Sinema Emek Ödülü’ne layık görülmeniz ve Festival Komitesi tarafından ödülünüzü almanız bölüm başkanlığımız olarak gurur vesilesi olmuştur. Alanında yetkin bir akademisyen olarak Belgesel Film yapımı ve ayrıca bu alanda öğrenci yetiştirmenizdeki üstün gayret ve çabanızdan dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Erciyes Üniversitesi

Rektörlük Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı