“ERTUĞRUL KASLIOĞLU KİTABI”

İMZA VE TANITIM TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü Güzel Sanatlar Bölümü öğretim görevlileri Özcan Gürbüz ve Şirvan Güneri tarafından hazırlanan “Ertuğrul Karslıoğlu Kitabı” imza ve tanıtım toplantısı, 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü, saat 19.00 – 22.00 saatleri arasında, İstanbul/ Şişli’deki Harbiye, Vali Konağı Caddesi’nde yer alan bir Guest Hause’da, “Tuborg”un sponsorluğunda yapıldı.

Etkinliğe ilginin ve katılımın çok yoğun olduğu muhteşem akşamda, belgesel sinemamızın usta ismi Ertuğrul Karslıoğlu katılımcılara bir konuşma yaptı ve kitabını imzaladı. Samimi bir ortamda, sevgiyle, özlemle bir araya gelen seçkin katılımcılar, doyulmaz muhabbetleri sonrasında, dostlukla, mutlulukla ayrıldılar. Kitap vesilesiyle taçlandırılan bu akşamda Ertuğrul Karslıoğlu bir kez daha onurlandırıldı.

İlgili kitabı, Beykoz Üniversitesi, “Para ile Satılamaz” ibaresi ile basımını ve dağıtımını gerçekleştirdi. Türkiye’de belgesel sinemamızın üç büyük üstadından biri olan Ertuğrul Karslıoğlu’nun hayatını ve meslek yaşamını konu alan, birinci baskısı 1000 adet yapılan 564 sayfalık kitabın içeriği üç ana bölümden oluşuyor. Birinci bölüm, kitabı hazırlayanların Ertuğrul Karslıoğlu ile gerçekleştirdikleri röportajı içermektedir. Burada, Sayın Karslıoğlu’nun hayatı, sanat eserleri ve bir sanatçı olarak çok farklı konulardaki düşünceleri yer almaktadır.

İkinci bölümü “Ertuğrul Karslıoğlu Filmleri Üzerine Yazılar” oluşturmaktadır. Alanında yetkin on iki akademisyen, sanatçı ve sinema yazarının Ertuğrul Karslıoğlu’nun ürettiği belgesel filmleri üzerine değerlendirmeleri yer almaktadır.

Üçüncü bölümün adı “Dostlarının Kaleminden Ertuğrul Karslıoğlu”. Bu bölümde Sayın Karslıoğlu’nun yaşamının değişik evrelerinde tanışıp dostluklar geliştirdiği kişilerden kırk beş ismin birlikte paylaşabilecekleri hatıraları içermektedir.

Kitap, ilgili alanda, Suha Arın ve Hasan Özgen’in yaşamı ve eserleri üzerine yayınlanmış kitaplarla birlikte, sacayağının eksik kalan kısmını da tamamlamış olacaktır. Bu yönüyle de kitap ilgili alanda çalışma yapacak kişilere çok değerli bir kaynak işlevi görecektir.